День Прапора

2014-08-23

Шановні учні, вчителі, батьки, 23 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора.

Наш Прапор, під яким бійці української армії захищають державні кордони, під яким молодь відстоює своє право на незалежну країну, який майорить перед нашою рідною школою, має давню та славну історію.

Золото-блакитну символіку принесли трипільці під час грандіозного переселення народу до Північного Причорномор’я у 3 тисячолітті до н. е., зокрема, вона потрапила й до Індії, де зберіглася до наших днів у первісному вигляді.

Справжній український Прапор був започаткований Михайлом Грушевським в УНР. Золоте, жовте символізує Творця, Бога-Отця і взагалі – Вищу Духовність. Синє ж – це все земне, а також свобода вибору, якою Творець наділив свої творіння з надією, що вони не будуть нею зловживати.

Творчий директор громадського об’єднання «Освічена Україна» Анатолій Мицкан, стверджує, що барви нашого Прапора з давніх-давен символізують дві головні стихії природи і людського буття: вогонь (жовтий колір) і воду (синій). Тлумачення про синє небо й золоті ниви також досить популярне… Ми, укрїнці, любимо свій Прапор, пишаємося його давньою історією і глибоким філософським сенсом його кольорів.


«Наш прапор»

Світлана Коробова

Крилатий вітер розвиває стяг –
Блакить із золотом на нім переплелися,
Наш прапор майорить неначе птах:
Народ не вмер й нікому не скорився!

Ми пишемо історію землі,
Своєї незалежної країни,
Ми – громадяни, хай і ще й малі.
Держава наша – вільна Україна.

З часів далеких відгомін іде
Про прадідів відвагу, мужність, славу.
Наш прапор житнім золотом цвіте;
Він – символ незалежної держави.

Знамення сяє сонцем золотим,
Небесною виблискує блакиттю…
З ним здобували все, що є святим;
І нас із ним нікому не скорити!

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi